Wandeling | Doorlopend Future Food wandeling

Goudsbloem veld - half geoogst

Op dit parcours ontdek je nieuwe eetbare en niet-eetbare gewassen, proef je algen en pluk je gouden bloemen!

Deze wandeling van 4,8 km is minder geschikt voor kleine kinderen.

Zullen onze (klein)kinderen nog hetzelfde eten? Zal dat voedsel nog door landbouwers op akkers en in stallen gekweekt worden? Zal voedselafval definitief tot de verleden tijd behoren? En welke machines zullen we nodig hebben om ons voedsel te produceren?

Het zijn vragen die tot nadenken stemmen tijdens deze belevingsvolle wandeling. Je geniet niet alleen van het mooie landschap op de ILVO onderzoekskouter, maar ontdekt welke voedselinnovaties wij nĂș al onderzoeken. Je ontdekt hoe fruitbomen in de wei een win-win kunnen zijn voor mens en dier en hoe drones ons kunnen helpen om ook in tijden van droogte voldoende te eten te hebben.

Schrik niet van de brullende motoren op het veld, want tijdens deze wandeling zal een multifunctionele robot met een eigen gebouwde, prototype plukmachine onze prachtige goudsbloemen oogsten. Een mooie en bijzonder waardevolle teelt!

Wedden dat je de wandeling te kort vindt?

Haal voor je aan de wandeling begint je wandel- met stempelkaart op bij het infopunt. Onderweg verzamel je stempels. Kaart helemaal vol? Dan krijg je een mooi geschenk.