Wandeling | Kindvriendelijk | Doorlopend Stoofvlees-friet wandeling

Aardappels rapen

Wandel over veldwegen op onze prachtige kouter en ontdek de wetenschap achter de Vlaamse klassieker stoofvlees-friet. Op het einde raap je zelf je patatjes en trakteren we je op een pakje krokante friet.

Je wandelt vrij en op eigen tempo. Breng je kinderen, vrienden, buren en (groot)ouders mee. Deze wandeling van 2,7 km is interessant en haalbaar voor iedereen!

Drones en robots hebben een seizoen lang de ILVO patatjes op het veld verzorgd. Zou dat gelukt zijn? We zijn even benieuwd en ontdekken het graag samen met jou tijdens de oogstdemo's. Onze machine tilt de aardappels uit de grond, jij raapt ze op!

Smaak jij het verschil tussen Limburgse en West-Vlaamse friet? Voor één dag maak jij deel uit van ons smaakpanel!

Maar eerst ga je op avontuur door onze proefvelden. Je ontdekt wat varkens eten, welke gekke sensoren in hun stallen hangen en waarop je kan letten als je varkensvlees koopt.

Je maakt kennis met Chip de Boskip en begrijpt eindelijk waarom kippen liefst op een verhoogje slapen. Je leert een paar coole ei-tricks die je makkelijk thuis kan herhalen en het antwoord op een paar leuke ei-quizvragen.

Je haalt DNA uit groenten en fruit en leert waarom onze onderzoekers blij zijn dat ze het bittergen in witloof gevonden hebben. (Niet alleen om het witloofslaatje bij je stoofvlees-friet meer of minder bitter te maken.)

Dorst gekregen? Na de wandeling kan je in het festivalhart een biertje drinken. We vertellen daar graag bij dat ook bier het resultaat is van veel veldwerk. Raad jij alle ingrediënten?

Haal voor je aan de wandeling begint je wandel- met stempelkaart op bij het infopunt. Onderweg verzamel je frietjesstempels. Kaart helemaal vol? Dan krijg je een gratis pakje friet aan het einde van de wandeling.