Worteldip met crackers
Iedereen heeft het al eens meegemaakt, de georganiseerde BBQ was een succes, maar er is veel minder van de groenten gegeten dan verwacht. Je hebt gisteren burrito's gemaakt, maar de overgebleven wraps zijn nu al aan het verharden. En die kaas die je speciaal had gekocht voor de pasta, die ligt ondertussen wat nutteloos te wezen in de koelkast. Wat nu? Voordat je de vuilnisbak opent of naar de composthoop trekt, weet dat je deze restjes kan omtoveren in een heerlijke gerechtje! In dit geval: een lekkere worteldip (kan ook met andere groenten!) met crackers.
Ingrediƫnten (voor 250 g dip)
Voor de worteldip
- 160 g wortelen
- 80 g verse kaas
- 10 g parmesaanse kaas
- 10 ml melk
- half teentje look
- halve theelepel kurkuma
- peper
- zout
- tijm
Voor de crackers
- wraps (hoeveelheid naar keuze)
Bereiding
Worteldip
- Snijd de wortel in blokjes of schijfjes
- Kook de stukjes wortel gaar in kokend water (10 tot 20 min afhankelijk van de grootte van je stukjes)
- Giet het water af en mix de wortelen fijn
- Voeg de kaas, melk, look en alle kruiden toe en mix alles glad
Crackers
- Snijd de wraps in driehoekjes
- Gril gedurende 5 min (tot ze krokant zijn)
En dippen maar!