Horchatadrink met quinoa
Quinoa is in opmars in Vlaanderen en da's goed nieuws, want het gewas bevat heel wat goeds voor ons lichaam. Maar hoe gebruik je het in lekkere gerechten? Wist je dat je quinoa niet alleen kon eten maar dat er ook lekkere al dan niet gefermenteerde drankjes (en zelfs bier met quinoa) kunnen gemaakt worden? Ontdek hier deze lekkere horchata (een van oorsprong Valenciaanse drank op basis van melk en rijst) met quinoa.
Ingrediënten (voor 6 personen):
- 1 kop (185g) ongekookte en gewassen quinoa
- 4 koppen water
- 2 koppen sojadrink
- ¼ kop honing
- ½ theelepel vanilleextract
- ½ theleepel gemalen kaneel
Bereiding
- Mix de quinoa met water totdat je een melkachtige oplossing krijgt (+/- 1 min)
- Laat het mengsel 4 uur staan bij kamertemperatuur (of bewaar in de koelkast).
- Zeef het mengsel met een vergiet. Gooi wat overblijft in het vergiet niet weg, maar gebruik dit voor andere recepten.
- Voeg de sojadrink toe aan de vloeistof.
- Meng er de honing, het vanille-extract en de kaneel door.
- Koel af en meng net voor opdienen.
Tip: een iets andere smaak kan je bekomen door het toevoegen van bvb. kokosschilfers of gemalen amandelen