Falafelwafel met yoghurtdip

Trekken je kinderen al weleens hun neus op bij het zien van kikkererwten op hun bord? Onze ILVO-onderzoekers vertellen je graag hoe je deze alternatieve eiwitbronnen toch met succes aan je kleine spruit kan verkopen. Bak heerlijke wafeltjes op basis van voedzame peulvruchten.

Wie zegt nee tegen een heerlijke hartige falafelwafel? Wedden dat je kinderen de volgende keer toch eens zullen proeven?!

Ingrediënten (voor 4 personen)

Voor de yoghurtdip

  • 200 g Griekse yoghurt
  • 10 g mosterd
  • 50 g zonnebloemolie
  • 25g citroensap
  • 10 g honing
  • 50 g appelsap
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje vers gemalen peper

Voor de wafels

  • 1 el olijfolie
  • 400 g gekookte kikkererwten
  • ¼ bos peterselie (optioneel)
  • 1 rode ui
  • Zout
  • Vers gemalen peper
  • 2 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 75g gemalen kaas (naar smaak)

Bereiding

Yoghurtdip

  1. Doe alle ingrediënten in een keukenmixer en mix
  2. Serveer of doe de inhoud over in een luchtdichte pot en bewaar in de koelkast

Falafelwafel

  1. Weeg en meet alles nauwkeurig af
  2. Verhit het wafelijzer
  3. Doe de kikkererwten zonder vocht met alle overige ingrediënten in een keukenmixer en maal ze in 3 minuten helemaal fijn
  4. Schep een beetje van het kikkererwtenmengsel in het wafelijzer en bak zo alle falafelwafels. Zorg dat het wafelijzer goed ingevet is met bakspray of olie, zodat de wafels niet blijven plakken.

Serveer de yoghurtdip bij de wafels, om erover te gieten of in te doppen. Smakelijk!