Theater Tragikomisch openluchttheater Zwins - 18 september - UITVERKOCHT

Ontvoerd varken (c) HET EENZAME WESTEN

ZONDAG 18 SEPTEMBER UITVERKOCHT Een varkenshouderij. Twee vrouwen op de dorpel. Of staan ze met hun rug tegen de muur?

Voor het theaterstuk is er de mogelijkheid om een hapje te eten op de festivalweide van festILVO (tot 19u30).

Theatermakery Het Eenzame Westen ging de boer op en interviewde verschillende betrokkenen uit de varkenssector. Dat rijke materiaal vormt de basis voor een tragikomisch stuk, gebracht in het sappige dialect van Zwevegem.

"Stoppen is verliezen. Er is maar één weg en ’t is vooruit, ’t zijn maar de kiekens die achteruit scharten."

Smakelijk fileren de spelers de biotoop van de varkenshouders die ze interviewden en de industrie errond. Ze wroeten zich tijdens het spel door een stal vol regels, papieren en perceptie, en natuurlijk varkens, voeders en stront. Maar ze houden zich trots recht, met een ziel voor de stiel.

"Ge peist nie, ge doet voort. Want worsten groeien niet aan bomen en melk komt niet uit een doze. Ge zijt ermee getrouwd, met je stiel. Tegenslagen heb je overal, een boer spartelt alleen wat langer dan een ander."

Spel & tekst: Janne Desmet & Lien De Graeve / Regie, tekst & interviews: Tom Ternest / Kostuum: Anne Demeere / Decor: Piet De Doncker / Muziek: de broers Rigole / Tekstregie: Lara Taveirne / Muziekregie: Benjamin Boutreur / Techniek: Lorin Duquesne / Zakelijke & productionele ondersteuning: Evy Vancalbergh / Coproductie: gemeente Zwevegem / Met enthousiaste medewerking van amateurgezelschappen Klakkeboem en Deugd&Vreugd en tal van andere Zwevegemse amateurspelers en vrijwilligers. / Met dank aan: Gemeente Zwevegem, cc Middelkerke, cc De Spil, Het Nieuwstedelijk, Victoria de Luxe en natuurlijk alle geïnterviewden!

Tickets te koop via inschrijflink bovenaan. Wees er snel bij, want dit is een van de laatste keren dat Het Eenzame Westen dit stuk opvoert.

Verzamelen op het festivalterrein doen we van 19u15 tot 19u30. Dan wacht ons een korte wandeling naar het erf. Start voorstelling om 20u.

Voor het theaterstuk is er de mogelijkheid om een hapje te eten op de festivalweide van festILVO (tot 19u30).