Quiche met restjes

Iedereen heeft het al eens meegemaakt, de georganiseerde BBQ was een succes, maar er is veel minder van de groenten gegeten dan verwacht. Je hebt gisteren burrito's gemaakt, maar de overgebleven wraps zijn nu al aan het verharden. En de rest van die doos eieren die je had gekocht voor je cake ligt te wachten op een doel. Wat nu? Voordat je de vuilnisbak opent of naar de composthoop trekt, weet dat je deze restjes kan omtoveren in een heerlijke gerechtje! In dit geval: een lekkere quiche met kaas of ham, paparika en bloemkool, en een tortilla bodem.

Ingrediënten (voor 1 quiche):

  • 250ml room of plantaardig alternatief (14% vet)
  • 3 eieren
  • Peper en zout
  • 50g geraspte kaas (naar keuze) + een beetje extra
  • 4 wraps
  • peper, zout, nootmuskaat
  • Kruiden naar keuze: peterselie, oregano, tijm, kurkuma….
  • Groenten naar keuze: courgette, bloemkool, broccoli, paprika, ajuin, tomaat, erwtjes ….
  • Vlees/vis naar keuze: gekookte hesp, spek, zalm, gehakt….

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Snij de groeten fijn
  3. Eventueel: bak deze een minuurtje aan in de pan met wat olijfolie en kruid met peper en zout
  4. Meng room (of plantaardig alternatief) met eieren en kaas en de (fijngesneden) kruiden naar keuze
  5. Plaats de wraps in de quichevorm: 1 op de bodem, 2 wraps in 2 gesneden langs de zijkanten en dat de laatste terug op de bodem
  6. Schep de groeten uit op de quichebodem
  7. Giet het eimengsel erover
  8. Bak af voor ongeveer 20 minuten

Smakelijk!